Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
  • Snälla ledaren Stefan Berg på Lillebrors bageri utsedd till Årets Företagare i bageribranschen 2024
  • Pressmeddelanden /
  • Press /
  • Hem /

13 oktober 2024

Snälla ledaren Stefan Berg på Lillebrors bageri utsedd till Årets Företagare i bageribranschen 2024

Stefan Berg, som driver Lillebrors Bageri i Stockholm, har utsetts till Årets Företagare i bageribranschen 2024. Priset delades ut inför branschen under bagerimässan i Halmstad den 11 oktober. Systrarna Anne Dolk och Christina Westblad från Balders Bröd i Sollentuna tog andraplatsen, medan tredjeplatsen gick till Per Larsson, Elin Wahll och Tina Henström från Conditori Nordpolen i Vara.

Utmärkelsen Årets Företagare i bageribranschen lyfter fram de ledare som med skicklighet och innovation skapar tillväxt, lönsamhet och värde för sina företag. Enligt juryn har Stefan Berg utmärkt sig genom sitt ledarskap där snällhet och omtanke inte bara har skapat en trivsam arbetsmiljö, utan också bidragit till bageriets framgångar.

 

Juryns motivering:

 

"Stefan Berg har framgångsrikt visat att snällhet lönar sig. Genom att skapa en varm och inkluderande arbetsplats, där både medarbetare och kunder trivs, har Lillebrors Bageri vuxit till en uppskattad institution i Stockholms innerstad. Med ett starkt fokus på kvalitet och genuina mänskliga relationer har Stefan lyckats förena tradition och nytänkande på ett sätt som inspirerar hela bageribranschen."

 

-Det betyder enormt mycket att få den här utmärkelsen. Jag har alltid trott på att ett snällt och omtänksamt ledarskap ger de bästa resultaten, och detta pris bekräftar det. Jag vill tacka alla våra medarbetare och kunder – utan dem skulle inget av detta vara möjligt, säger Årets Företagare i bageribranschen 2024 Stefan Berg, Lillebrors Bageri.

 

Andraplats och tredjeplats:

 

På andraplats kom systrarna Anne Dolk och Christina Westblad från Balders Bröd i Sollentuna. Genom att kombinera tradition och nytänkande har de skapat sitt bästa ekonomiska resultat någonsin under 2023.

 

Tredjeplatsen gick till Per Larsson, Elin Wahll och Tina Henström från Conditori Nordpolen i Vara. Med ett av Sveriges äldsta konditorier, grundat 1901, har de fortsatt att utveckla verksamheten och lockat hundratusentals besökare årligen till småstaden Vara.

 

Syftet med tävlingen:

 

Årets Företagare i bageribranschen syftar till att uppmärksamma och hylla de företagare som med framstående skicklighet lyckas skapa stabilitet, lönsamhet och tillväxt i sina verksamheter. Priset delas ut av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och har delats ut sedan 2016.

 

Branschens dynamik och innovation hyllas:

 

- Stefan Berg visar att ett ledarskap byggt på omtanke kan ge framgång. Hans engagemang och förmåga att förena människor gör honom till en inspirationskälla för hela bageribranschen, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare & konditorer, som delar ut priset.

 

Om Årets Företagare i bageribranschen

 

Årets Företagare i bageribranschen är en utmärkelse som delas ut till den eller de företagare som lyckats ovanligt bra med att driva sitt bageri eller konditori och som kan tjäna som inspiration för andra i branschen. Bakom utmärkelsen står branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, och huvudsponsor är bagerileverantören Credin.

 

Om Sveriges bagare & konditorer

 

Sveriges bagare & konditorer är en branschorganisation för bageribranschen i Sverige. Organisationen grundades år 1900 och har sedan dess arbetat för att främja utvecklingen av bagerier och konditorier i Sverige. Sveriges bagare & konditorer har cirka 450 medlemsföretag. Bland de projekt som organisationen driver kan nämnas tävlingarna Årets Konditor, Årets Bagare, SM Unga Bagare och Mack-SM. Dessutom driver Sveriges bagare & konditorer landslag som Svenska Bagarlandslaget och Svenska Juniorbagarlandslaget samt ger ut Tidningen BRÖD.

 

Kontaktuppgifter till årets finalister:

  • Stefan Berg, Lillebrors Bageri, Stockholm: 076-18 70 253
  • Anne Dolk och Christina Westblad, Balders Bröd, Sollentuna: 070-2676067 (Christina), 070-3572043 (Anne)
  • Per Larsson, Conditori Nordpolen, Vara: 070-2485766

 

Mer information om finalisterna

Mer information om finalisterna och deras företag finns på:
https://aretsforetagare.bageri.se/press/pressmeddelanden/2024/finalisterna-i-arets-foretagare-i-bageribranschen-2024-ar-utsedda/

 

Pressbilder

Pressbilder finns på: https://aretsforetagare.bageri.se/press/pressbilder

 

Mer information

För ytterligare information om Årets Företagare i bageribranschen, kontakta: Martin Lundell, vd Sveriges bagare & konditorer. Mobil: 0703-64 67 94, e-post: martin@bageri.se