Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Christian Jörgensen

Christian Jörgensen som driver Dahls Bageri i Göteborg tog emot priset för Årets Företagare 2016 på ”Bagarbåten” – en branschträff ombord på Viking Cinderella.

Samtliga nominerade

Vinnare

Christian Jörgensen
Driver bageriet och konditoriet Dahls i Göteborg
Motivering: "Dahls Bageri har på ett imponerande sätt lyckats växa som företag och samtidigt klarat av att hålla samma höga rörelsemarginal. Som ett av de större företagen i bageribranschen blir resultatet än mer imponerande. Ägaren och vd:n Christian Jörgensen är en inspirerande ledare och strateg som skapar framgång åt såväl det egna bolaget som branschen som helhet."

Om Dahls

Grundades år: 1963
Antal anställda: 110
Omsättning 2015: 146 938 000 kr


Andraplats

Conrad Tyrsén och Ted Johansson
Driver bageriet och konditoriet Dessert & Choklad Stockholm i Stockholm
Motivering: "Conrad och Ted är kända för sina djupa hantverkskunskaper som bagare och konditorer och de har serverat sina bakverk under Årets Konditor, kungliga bröllop och Nobelfester. Nu visar de även att de bemästrar konsten att driva eget företag. Mästerligt. För att vara ett nystartat företag har de på kort tid kunnat visa fantastiska resultat, både gällande omsättning och tillväxt. Att de dessutom är operativt insatta i alla delar, med många och långa timmar varje dag som insats får juryn att bli än mer imponerad. Finns det något de inte klarar av?"

Om Dessert & Choklad Stockholm

Grundades år: 2005
Antal anställda: 15
Omsättning 2015: 19 130 000 kr


Tredjeplats

Kristoffer Delselius
Driver bageriet och konditoriet Delselius Konditori i Gustavsberg
Motivering: "Kristoffer Delselius driver Delselius Konditori. Ett företag som startades redan 1986.
Kristoffer är en eldsjäl, i ordets rätta bemärkelse. Med eld och passion har Kristoffer skapat ett
lönsamt och välmående företag med en tydlig och klar vision. Ett vinnande koncept som håller år efter år. Kristoffers personliga ledarskap är även det något som ingår i det vinnande konceptet."

Om Delselius Konditori
Grundades år: 1985
Antal anställda: 24
Omsättning 2015: 22 994 000 kr


Ytterligare nominerade

Linda och Markus Ekelund
Driver bageriet och konditoriet Thimons i Nässjö
Motivering: "Linda och Markus Ekelund driver framgångsrikt konditori Thimons i Nässjö. Med personligt och engagerat ledarskap har de lyckats skapa ett välmående och omtyckt konditori. Vi lyfter på hatten och önskar fortsatt framgång i samma tydliga riktning. Uppåt."

Om Thimons
Grundades år: 2007
Antal anställda: 21
Omsättning 2015: 23 411 000 kr


Fia och Joel Christenson
Driver bageriet Kringelgården i Saltsjöbaden
Motivering: "Fia och Joel Christensons driver anrika Kringelgården i Saltsjöbaden, som ända sedan 1942 drivs av familjen Christenson. Under Fia och Joels visionära ledarskap har företaget ett tydligt och vinnande koncept som skapat god lönsamhet och omsättning. Imponerande på alla sätt och vis."

Om Kringelgården AB
Grundades år: 2008
Antal anställda: 14
Omsättning 2015: 14 169 000 kr