Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

13 oktober 2022

De kan bli Årets Företagare i bageribranschen 2022

Tre företagare/företagarkonstellationer i bageribranschen har nu gått till final i tävlingen Årets Företagare i bageribranschen 2022. Utmärkelsen premierar framgångsrikt företagande som inspirerar branschen.

Utmärkelsen Årets Företagare i bageribranschen premierar den ledare som skickligt lyckats skapa stabilitet, lönsamhet, tillväxt och värde för sitt bageri eller konditor, eller den som gjort något som sticker ut och kan inspirera kollegor i branschen. Det är alltså den eller de personer som driver företaget som kan vinna, inte själva företaget i sig. Prisutdelning sker på bagerimässan i Högbo Bruk den 15 oktober. Vinnaren får 50.000 kr.

De senaste åren har bageribranschen ställts inför tuffa utmaningar. Först i form av pandemin som drabbade branschen hårt. Därefter kraftigt höjda råvarukostnader till följd av Ukrainakriget och den senaste tiden är de skenande el- och gaspriserna på allas läppar. Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer arrangerar tävlingen Årets Bagare i bageribranschen för att lyfta fram de företagare som lyckats med något utöver det vanliga och som kan inspirera alla kollegor i branschen!

 

Finalisterna är:
Gustav Fagerman, Mattias Dröschmeister, Anders Hedberg, Artisan Bread AB, Karlstad

Gustav, Mattias och Anders går sin egen väg och vill göra något personligt. De inspireras av andra och arbetar aktivt för att inspirera kollegor i branschen och för att sprida sin kunskap. Genom att alltid sträva efter högsta kvalitet har de tre killarna skapat ett bageri som är något alldeles extra och som vuxit sig starkare, även under pandemin.

Se film där Gustav, Mattias och Anders presenterar sig: https://youtu.be/omXvv0bqGhw

 

Robin Delselius Bageri, Nacka (Sickla och Kvarnholmen) Gamla Enskede, Södermalm och Värmdö (Grisslinge och Stavsnäs).
Robin Delselius är en orädd företagare som kontinuerligt utvecklar sin verksamhet. Trots tuffa tider för branschen har han mer än fördubblat omsättningen de senaste tre åren. Robin är en driven företagare som är engagerad både i sin personal och i samhällsfrågor, särskilt hållbarhet och i att stötta föreningar och Cancerfonden.

Se film där Robin presenterar sig https://youtu.be/c1lNltDW51E

Torbjörn Ullsten, Mjälloms Tunnbröd AB, Ullånger.
Torbjörn Ullsten är en driven och innovativ företagare som hämtat inspiration från sin farmors tankar och hittat tillbaks till företagets fötter för att nå framgång i de nya satsningarna. Torbjörn har lyckats leda Mjälloms Tunnbröd till framgång och tillväxt med sin ödmjuka inställning och passion för norrländskt mathantverk.

Se film där Torbjörn presenterar sig https://youtu.be/6eiLWSoVZyo

 

  • Finalisterna i Årets Företagare i bageribranschen har nått imponerande resultat i de svåra tider bageribranschen genomlidit. Företagarna visar att det med gott ledarskap, kreativa lösningar och en målmedvetenhet går att nå stora framgångar. Årets finalister kommer agera som inspiration till många andra i branschen, säger Martin Lundell, vd i branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Årets Företagare i bageribranschen.

 

Jury i tävlingen har utgjorts av:
* Mattias Ljungberg, Tössebageriet, regerande Årets Företagare i bageri¬branschen
* Stefan Fritzdorf, Vivels, ordförande i Sveriges bagare & konditorer
* Magdalena Lindeblad, HR-specialist på Visita
* Nina Andersson, Näringslivschef Karlshamns kommun, drev tidigare bageri i 15 år


Tidigare vinnare av Årets Företagare i Bageribranschen:

2019 Roy Fares och Mattias Ljungberg, MR Cake, Stockholm och Göteborg
2018 Markus och Linda Ekelund, Thimons bager, Nässjö och Aneby
2017 Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström, Urshultsbagarn, Urshult
2016 Christian Jörgensen, Dahls Bageri, Göteborg

2020 och 2021 ställdes tävlingen in på grund av pandemins påverkan på bageribranschen.

 

Kontaktuppgifter till årets finalister:

Pressbilder

Pressbilder finns på https://aretsforetagare.bageri.se/press/pressbilder/

Mer information

För ytterligare information om Årets Företagare i bageribranschen, kontakta: Martin Lundell, vd Sveriges bagare & konditorer. Mobil: 0703-64 67 94, e-mail: martin@bageri.se

Om Årets Företagare i bageribranschen

Årets Företagare i bageribranschen är en utmärkelse som delas ut till den eller de företagare som lyckats ovanligt bra med att driva sitt bageri eller konditori och som kan tjäna som inspiration för andra i branschen. Utmärkelsen har delats ut sedan 2016. Bakom utmärkelsen står branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Huvudsponsor är bagerileverantören Credin.

 

Om Sveriges bagare & konditorer

Sveriges bagare & konditorer är en branschorganisation för bageribranschen i Sverige. Organisationen grundades år 1900 och har sedan dess arbetat för att främja utvecklingen av bagerier och konditorier i Sverige. Sveriges bagare & konditorer har cirka 450 medlemsföretag. Bland de projekt som organisationen driver kan nämnas tävlingarna Årets Konditor, Årets Bagare, SM Unga Bagare och Mack-SM. Dessutom driver Sveriges bagare & konditorer Svenska Konditorlandslaget, Svenska Bagarlandslaget och Svenska Juniorbagarlandslaget samt ger ut Tidningen BRÖD. För mer information: www.bageri.se